Zinderende zaterdag bij Friese Ballonfeesten

Zinderende zaterdag bij Friese Ballonfeesten

“Het was een geweldige dag”, dat is de conclusie na de vierde dag van de Friese Ballonfeesten. Het was genieten geblazen op de Nutsbaan. Dat begon al bij de oldtimerrit en de kofferbakmarkt en eindigde met de Radio Continu 'On Tour' drive-in-show.

Er zijn heel wat mooie deals gesloten bij de kofferbakmarkt. Veel spullen wisselden van eigenaar. Wat voor de een iets overbodigs is, kan voor de ander een schat zijn. Dat bleek zaterdag maar weer eens.

Langzaamaan vulde de Nutsbaan zich met bijzondere voertuigen. Liefhebbers konden zich de hele middag vergapen aan deze oldtimers. Ondertussen zorgden DJ’s Sieds Wijnalda en Aise Bosma, een mobiele discotheek en de Hayfever Rock ’n Roll & sixties band voor een uitstekende sfeer.

Of de ballonnen ’s avonds de lucht in konden, was nog even spannend. De wind moest eerst voldoende afnemen. Gelukkig waren de weergoden Joure gunstig gezind en konden maar liefst 31 ballonnen het luchtruim kiezen.

Zelfs de molen, de poedersuikerbus en Prince de kikker gingen de lucht in. Daar hadden aan het begin van de avond nog weinigen op gerekend. Ignis de draak en Morris the Donkey stegen niet meer op, maar zij trakteerden het publiek wel op een fraaie ‘static show’.

De nightglow ging vanwege de opnieuw toenemende wind helaas niet door, maar dat kon de feestvreugde niet bederven. Tot in de late uurtjes was het dansen en meezingen geblazen bij de Radio Continu 'On Tour' drive-in-show. Achtereenvolgens Pascal Redeker, Anne Hazes, Immer Hansi, Lytse Hille, Jan Biggel en René Karst maakten er een avond van om nooit te vergeten.