37ste Friese Ballonfeesten belooft spektakel van formaat te worden

37ste Friese Ballonfeesten belooft spektakel van formaat te worden

Nog een kleine drie maanden en dan is het weer zover: de Friese Ballonfeesten op de Nutsbaan in Joure. De voorbereidingen voor Nederlands grootste ballonevenement zijn in volle gang. De organisatie heeft weer een mooi festivalprogramma in petto.

Natuurlijk vormen de heteluchtballonnen de hoofdact. Bij mooi weer stijgen er vijf avonden lang 35 ballonnen in allerlei vormen en formaten op. We verwachten deze editie enkele Special Shapes die nog niet eerder in Joure zijn geweest. De deelnemers worden binnenkort bekendgemaakt. Houd onze website en social media in de gaten.

Verder is er een divers muziekprogramma samengesteld. Zo kunnen we al melden dat de band BeeGees Forever op vrijdag 26 juli optreedt. Deze band won dit jaar het televisieprogramma ‘The Tribute: Battle of the Bands’. BeeGees Forever staat dit jaar op alle grote podia in Nederland. De organisatie is dan ook ontzettend blij deze band toe te kunnen voegen aan de line-up voor de Friese Ballonfeesten.

Verder treedt op vrijdagavond de band Hayfever op en gaan de voetjes van de vloer bij DJ Lars. Op zaterdagavond is het groot feest met de RadioContinu drive-in-show met dj's en diverse artiesten. Wie die artiesten zijn, hoor je binnenkort.

Uiteraard staan vaste programmaonderdelen zoals de Nightglow, de kofferbakmarkt en de oldtimerdag dit jaar ook weer op het programma. En het mooie is: je hoeft geen entree te betalen om de Friese Ballonfeesten te kunnen bezoeken.

En heb je altijd al eens een ballonvaart willen maken? Ook dat kan tijdens de Friese Ballonfeesten. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘ballonvaart boeken’.