35ste Friese Ballonfeesten verplaatst naar 2022

De 35ste editie van de Friese Ballonfeesten in Joure is voor het tweede jaar op rij verplaatst. Vanwege de geldende maatregelen heeft de organisatie de moeilijke beslissing genomen om het vijfdaagse festijn niet door te laten gaan. De Friese Ballonfeesten stonden van 14 tot en met 18 juli gepland.

Voorzitter van de Friese Ballonfeesten Herman Kleinsmit licht het weloverwogen besluit toe: “Zetten we door, cancelen of verzetten we de Friese Ballonfeesten? Deze vraag heeft ons afgelopen tijd continu bezig gehouden. We laten ons niet zo snel gek maken. Maar met alle onzekerheden die er nog zijn en deelnemers afkomstig uit heel Europa, is het organisatorisch niet mogelijk een volwaardig evenement op de geplande datum voort te zetten. We verplaatsen de 35ste Friese Ballonfeesten daarom naar 20 t/m 24 juli 2022.”

In 2019 was het festival voor het eerst gratis te bezoeken. Het publiek wist de Nutsbaan in Joure massaal te vinden: tweemaal moest een bezoekersstop worden ingelast

5

Dagen festival

Gratis

Entree

35

Heteluchtballonnen

10

Foodtrucks

2

Muziekpodia

6

Kermisattracties

Speciaal voor bedrijven

Een onvergetelijke indruk achterlaten bij zakenrelaties? Kies voor de Friese Ballonfeesten. Daarmee trakteer je relaties op een bijzondere dag en bereik je tegelijkertijd zo’n 20.000 tot 25.000 bezoekers. Voor bedrijven zijn er zes sponsorpakketten beschikbaar. Relaties worden op professionele wijze ontvangen en kunnen onder meer genieten van een VIP-diner in de VIP-tent. Zo heeft jouw gezelschap vanaf het terras goed uitzicht op de opstijgende ballonnen. Het is uiteraard mogelijk om met zakenrelaties een vaart te maken, eventueel in een ballon met jouw logo aan de mand bevestigd. Verschillende dagen staan in het teken van interessante thema’s, zodat je bewust kunt kiezen voor bijvoorbeeld de duurzaamheids- of bedrijvendag. Op die manier zet je jouw bedrijf goed op de kaart!