Fantastische vrijdag: alle ballonnen de lucht in

Fantastische vrijdag: alle ballonnen de lucht in

De derde dag van de Friese Ballonfeesten is fantastisch verlopen. De luchtballonnen konden allemaal de lucht in, DJ Erwin en Chicago Funk maakten er een groot feest van en de nightglow was indrukwekkend.

Groot was de opluchting toen flight director Johannes Kooistra de piloten in de briefing vertelde dat het weer goed was. Iedereen stond te popelen om er een mooie vaart van te maken.

Het spektakel werd afgetrapt met een prachtige eerbetoon aan de veel te vroeg overleden piloot Jan Haven. De ballon die hij enkele maanden voor zijn overlijden had aangeschaft, steeg als eerste op onder een daverend applaus van het massaal toegestroomde publiek, een indrukwekkend moment.

Al snel volgde de een na de andere ballon. Ook Special Shapes als de molen, Ignis de draak en Morris the donkey kozen het luchtruim. Mr. Globie bleef achter op de Nutsbaan. Deze ballon was later op de avond de ster van de nightglow.

DJ Erwin en tributeband Chicago Funk maakten er op het muziekplein ondertussen een geweldig feest van. De handen gingen in de lucht en de voetjes van de vloer. Het bleef nog lang gezellig in Joure.