10 dingen die je moet weten over de Friese Ballonfeesten

Img 3232

1. De toegang tot de Nutsbaan is gratis

Wij vinden dat iedereen moet kunnen genieten van de Friese Ballonfeesten. Daarom vragen we sinds 2019 geen entreegeld meer. Het kan daardoor best druk worden op de Nutsbaan. Houd je niet van drukte, maar wil je toch genieten van de ballonnen? Kies dan een plekje rondom de baan. Zorg daarbij dat je niemand tot last bent en dat je het verkeer niet hindert. Let op: Er geldt een tijdelijk parkeer- en stopverbod in de straten rondom de Nutsbaan.

2. Parkeerkosten bedragen 5 euro

Kom je met eigen vervoer, dan kun je het beste de P-borden Ballonfeesten volgen. Je komt dan op een grote centrale parkeerplaats op slechts enkele minuten lopen van het feestterrein aan de Harddraversweg. Voor een parkeerkaart betaal je 5 euro. Je kunt betalen met PIN of cash. Zorg dat je je betaalmiddel bij de hand hebt, zo verloopt de doorstroming zo soepel mogelijk. Meer weten over parkeren? Klik hier. Fietsen kunnen geparkeerd worden bij de ingang van de Nutsbaan aan de Uilke Boonstralaan.

3. Huisdieren zijn niet toegestaan op de Nutsbaan

Bij de Friese Ballonfeesten zijn we dierenliefhebbers. We hebben daarom besloten geen huisdieren toe te laten op de Nutsbaan. Er zijn te veel factoren die het voor dieren onaangenaam maken op het evenemententerrein. Mocht je toch per se je huisdier mee willen nemen naar de Friese Ballonfeesten? Zoek dan een rustig plekje buiten het evenemententerrein. Daar kun je de luchtballonnen ook prima volgen. Meer informatie? Klik hier.

4. Vliegen met drones is verboden

In verband met de veiligheid geldt er een verbod op het vliegen met drones op de Nutsbaan. Wil je toch beelden maken met een drone? Doe dit dan ver buiten de Nutsbaan en zorg dat je niet in de vaarrichting van de ballonnen zit. Zo kunnen we ongelukken voorkomen.

5. Betaling op de Nutsbaan gaat met pin of cash

Wil je iets eten of drinken op het festivalterrein? Dat kan, er is een uitgebreid aanbod. In voorgaande jaren moesten bezoekers muntjes kopen voor eten en drinken, maar dat is dit jaar anders. Betaling kan alleen met pin of contant geld.

6. Voor 175 euro kun je mee in een ballon

Jazeker, dat kan. We hebben nog een paar plekjes vrij in de heteluchtballonnen. Een ballonvaart kost 175 euro per persoon. De vaart duurt normaalgezien ongeveer een uur. Meer informatie? Klik hier.

7. Ballonvaren is een weersafhankelijke sport

Of de ballonnen de lucht in kunnen, hangt af van de weersomstandigheden. Zo mag het niet te hard waaien en ook bij regen blijven ze aan de grond. Een ballonvaarder wil echter niets liever dan de lucht in gaan. Daarom houden de piloten de weersomstandigheden nauwlettend in de gaten. Lees meer.

8. De Nutsbaan is rolstoeltoegankelijk

Ons terrein is toegankelijk voor rolstoelen. Er is een speciaal ingerichte plaats voor mensen in een rolstoel waarbij we rekening hebben gehouden met het zicht op de luchtballonnen. Tevens is er een speciale invalidenparkeerplaats ingericht. Bij het tonen van een invalidenparkeerkaart zullen de verkeersregelaars je de weg wijzen.

9. Er zijn watertappunten aanwezig op het terrein

Op het terrein zijn verschillende watertappunten aanwezig. Wij adviseren bezoekers dan ook hun eigen waterflesje mee te nemen. Deze kan gratis bijgevuld worden.

10. Dit zijn de huisregels

Om de ordentelijkheid en de veiligheid van de Friese Ballonfeesten te garanderen, zijn er enkele huisregels opgesteld. Elke bezoeker wordt geacht zich op de hoogte te hebben gesteld van de huisregels. Mocht je vragen, twijfels of opmerkingen hebben, neem dan contact op met de organisatie. Aanwijzingen van de organisatie, die verband houden met de huisregels, dienen op het terrein en in de nabije omgeving te allen tijde stipt opgevolgd te worden.