Uitzonderlijk mooie vierde avond Friese Ballonfeesten

Bestuur Friese Ballonfeesten Vierde Dag 43 Van 74

Ook de vierde dag van de Friese Ballonfeesten is geweldig verlopen. Onder een strakblauwe lucht kozen de heteluchtballonnen het luchtruim. Door de zwakke wind kon het publiek ze lang zien hangen.

De dag begon met de kofferbakmarkt en het Familiefestival. Onder het genot van de klanken van de band Undercover zijn er vast veel goede deals gesloten.

Daarna was het tijd voor de ballonnen. Er stond deze avond bijzonder weinig wind. De motorfiets ging daarom al vroeg omhoog om de omstandigheden in de hogere luchtlagen door te geven. Even later kregen alle andere ballonvaarders groen licht. Een ballon in de vorm van een ufo werd op de Nutsbaan gekeurd.

Onder andere Babette, de uil, Rocky de hond en de telefooncel kozen deze avond het luchtruim. Helaas bleef Ronald McDonald in verband met een foutje in de ballon aan de grond. Deze immense Special Shape werd echter wel voor het publiek opgeblazen. Na het opstijgen van de ballonnen gaven de modelballonnen een demonstratie en werd de locomotief ook weer opgezet.

Het feest was daarmee nog lang niet voorbij. 80s, 90s en 00s Reloaded en ABBA Gold zorgden namelijk voor een groot feest bij het podium. In de pauze werd er een indrukwekkende Night Glow gehouden.

Zondag is de laatste dag van de 35ste Friese Ballonfeesten. Laten we er ook dan een feest van maken.