Volg deze pagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de Friese Ballonfeesten!

Bestuur Friese Ballonfeesten Vierde Dag 48 Van 74

Friese Ballonfeesten in 2023 van 26 tot en met 30 juli

Pak de agenda’s er maar bij: de 36e editie van de Friese Ballonfeesten zal plaatsvinden van 26 tot en met 30 juli 2023.

Lees meer

Friese Ballonfeesten Vijfde Dag 46 Van 124 1

35ste Friese Ballonfeesten in stijl afgesloten

Het zit erop: de 35ste editie van de Friese Ballonfeesten is voorbij. Ook op de slotdag kozen alle heteluchtballonnen het luchtruim. Daarnaast was de Oldtimerdag een groot succes.

Lees meer

Bestuur Friese Ballonfeesten Vierde Dag 43 Van 74

Uitzonderlijk mooie vierde avond Friese Ballonfeesten

Ook de vierde dag van de Friese Ballonfeesten is geweldig verlopen. Onder een strakblauwe lucht kozen de heteluchtballonnen het luchtruim. Door de zwakke wind kon het publiek ze lang zien hangen.

Lees meer

20200829 095628

Waar kan ik mijn bolide parkeren?

Kom je met eigen vervoer naar de Friese Ballonfeesten, dan kun je het beste de borden P-Ballonfeesten volgen. Je komt dan op een grote centrale parkeerplaats op slechts enkele minuten lopen van het feestterrein aan de Harddraversweg.

Lees meer

Friese Ballonfeesten Derde Dag 94 Van 100

Ballonfeesten betoveren op derde festivalavond

De teleurstelling van de afgelasting van dag 2 is vrijdagavond helemaal weggespoeld. Onder ideale omstandigheden kozen alle ballonnen het luchtruim. Dat was niet alles: het publiek ging ook uit zijn dak bij de optredens van Kings of Diamonds en The Hangouts en dan hebben we het nog niet eens gehad over de adembenemende Night Glow.

Lees meer

Img 20220721 Wa0031 1

Programma tweede dag Friese Ballonfeesten afgelast

In verband met het voorspelde slechte weer heeft de organisatie van de Friese Ballonfeesten besloten om het programma voor de tweede avond van de Friese Ballonfeesten, donderdag 21 juli, af te gelasten.

Lees meer

Friese Ballonfeesten Dag 1 162 Van 176

Droomstart voor 35ste Friese Ballonfeesten

Na meer dan duizend dagen wachten, vond woensdag eindelijk de eerste avond van de 35ste editie van de Friese Ballonfeesten plaats. Het werd een geweldig spektakel. 32 ballonnen kozen het luchtruim, waaronder de telefooncel, de beer en de ballon van McDonald’s.

Lees meer

Img 3362 1

Huisdieren niet toegestaan op het evenemententerrein

Bij de Friese Ballonfeesten zijn we dierenliefhebbers. We hebben daarom besloten geen huisdieren toe te laten op de Nutsbaan. Er zijn te veel factoren die het voor dieren onaangenaam maken op het evenemententerrein.

Lees meer

Img 3232

10 dingen die je moet weten over de Friese Ballonfeesten

Hoeveel kost een ballonvaart? Moet je met festivalmuntjes betalen? Kun je met een rolstoel het terrein op? Het antwoord op die vragen vind je in dit artikel.

Lees meer

Img 3542

Stijgen de ballonnen wel of niet op?

Ballonvaarders worden op verschillende manieren voorzien van de weersverwachtingen. Ze hebben contact met de Luchtvaart Meteorologische Dienst (LMD) op Schiphol en kijken met een scherp oog naar de ballonvaartverwachting op de site van het KNMI. 

Lees meer

Ballon Bjuster Facebook 2

Ballon Brouwerij Bjuster gedoopt tijdens de openingsavond

Naast spectaculaire Special Shapes wordt er tijdens de 35ste editie van de Friese Ballonfeesten ook een bijzondere nieuwe luchtballon geïntroduceerd. Deze ballon gaat zijn eerste vaart maken vanaf de Nutsbaan in Joure.

Lees meer

Img 3072 1

Friese Ballonfeesten na twee jaar terug met spectaculaire jubileumeditie

Nederlands grootste ballonevenement is terug. Van 20 tot en met 24 juli zal het luchtruim boven het Friese Joure weer gevuld zijn met tientallen heteluchtballonnen in allerlei vormen en formaten. De Friese Ballonfeesten worden dit jaar voor de 35ste keer gehouden. De organisatie pakt voor deze jubileumeditie flink uit.

Lees meer

Jumbo

Landeigenaren krijgen tas vol lekkers bij landing luchtballon

Bij de Friese Ballonfeesten hebben we al jaren een prettige samenwerking met de lokale agrariërs en landeigenaren. Dat moet ook, want een luchtballon moet natuurlijk ergens landen. Dat doen ze in verreweg de meeste gevallen in een weiland. Om onze waardering voor de boeren uit te spreken, krijgt iedere landeigenaar die tijdens de Friese Ballonfeesten te maken krijgt met een landende luchtballon, een presentje aangeboden.

Lees meer

Img 0633

Van telefooncel tot taart: spectaculair deelnemersveld voor 35ste Friese Ballonfeesten

Het deelnemersveld van de 35ste editie van de Friese Ballonfeesten is bekend. Met ruim 40 ballonnen, waaronder 9 Special Shapes belooft het evenement een groot spektakel te worden. In dit artikel zoomen wij in op de meest bijzondere heteluchtballonnen van deze editie.

Lees meer

16 Friese Ballonfeesten Joure. Foto Ben Bläss

De Friese Ballonfeesten: Hoe het allemaal begon

Wij maken ons inmiddels op voor de 35ste editie van de Friese Ballonfeesten. Maar hoe zijn de Ballonfeesten ontstaan en hoe is het festival uitgegroeid tot Nederlands grootste ballonevenement? In dit artikel vertellen we je meer over de historie van de Friese Ballonfeesten.

Lees meer