Ballonfeesten betoveren op derde festivalavond

Friese Ballonfeesten Derde Dag 94 Van 100

De teleurstelling van de afgelasting van dag 2 is vrijdagavond helemaal weggespoeld. Onder ideale omstandigheden kozen alle ballonnen het luchtruim. Dat was niet alles: het publiek ging ook uit zijn dak bij de optredens van Kings of Diamonds en The Hangouts en dan hebben we het nog niet eens gehad over de adembenemende Night Glow.

De Superbike deed vrijdag zijn naam eer aan. In een razend tempo werd deze immense ballon opgezet en al voor 19:00 uur ging hij de lucht in. Daarna volgden ook al snel de andere ballonnen. De ballonvaarders waren niet meer te houden!

Noemenswaardig was het optreden van het Italiaanse RABADAN-team. Iedere avond voeren ze een bijzondere act op. Woensdag kozen ze als piraten het luchtruim en vrijdag als nonnen. Een ander hoogtepunt was de parachutesprong van onze Engelse gast ‘John the Jumper’. Met een enorme Friese vlag aan zijn been sprong hij uit een heteluchtballon en landde hij op de Nutsbaan.

Na het opstijgen van de ballonnen kwamen de miniatuurballonnen in actie. Ook werden er nog twee schitterende Special Shapes opgezet: de locomotief en de taart.

Het dolenthousiaste publiek ging vervolgens helemaal los bij het optreden van Kings of Diamonds. Inmiddels waren de eerste ballonvaarders geland. Mooi op tijd om mee te doen aan de Night Glow. Op de klanken van de muziek werden de ballonnen als lampionnen verlicht: kippenvel! Het slotstuk van de avond was de steengoede Rolling Stones-tributeband The Hangouts. Het bleef nog lang gezellig in Joure.