35ste Friese Ballonfeesten in stijl afgesloten

Friese Ballonfeesten Vijfde Dag 46 Van 124

Het zit erop: de 35ste editie van de Friese Ballonfeesten is voorbij. Ook op de slotdag kozen alle heteluchtballonnen het luchtruim. Daarnaast was de Oldtimerdag een groot succes.

Zo’n 200 oldtimers kwamen zondag naar de Nutsbaan. Van motoren tot legervoertuigen en van auto’s tot tractoren. De deelnemers konden eerst genieten van een mooie tourtocht. Daarna werden de voertuigen tentoongesteld op de Nutsbaan.

In de avond was het voor de laatste keer tijd voor de heteluchtballonnen. Er werd deze avond wat later gestart omdat de wind eerst wat moest afnemen. Toen dat het geval was, barstte het spektakel los.

Helaas stond er nog iets te veel wind voor de motor. Deze bleef daardoor in de zak, maar Special Shapes als Babette, de uil, Max de beer en de McDonald’s-ballon gingen wel de lucht in.

De ballon van Brouwerij Bjuster was de laatste die opsteeg. Deze ballon mocht op woensdag de feesten al openen en dus was de cirkel rond. De organisatie van de Friese Ballonfeesten wil alle bezoekers hartelijk bedanken voor hun komst. Wij hopen dat jullie genoten hebben. Graag tot volgend jaar!